VII Jornada sobre Ciutats segures, sostenibles i intel·ligents

#jornadasupv

Basats en les dades facilitades per Nacions Unides, s’espera que la població mundial augmente en 2.000 milions de persones en els pròxims 30 anys, passant dels 7.700 milions actuals als 9.700 milions en 2050.

Aquest creixement, produït en gran part, per l’augment del nombre de persones que sobreviuen fins a arribar a l’edat reproductiva i els grans canvis en les taxes de fecunditat, ha augmentat els processos d’urbanització i els moviments migratoris.

En les següents imatges podem veure algunes dades interessants:

Font: Nacions Unides

Es preveu un augment del 17% de les emissions mundials de CO₂ per a 2030, segons els compromisos de reducció que han presentat els governs de 150 països, basats en les dades de la Secretaria de canvi climàtic de Nacions Unides.

Com indiquen aquests informes, els sectors que més emissions d’efecte d’hivernacle ha generat en els últims vint anys són l’Energia, seguit per Agricultura i usos de sòl, Indústria, Transport i Construcció.

Per tot això, es promouen de manera mundial iniciatives que puguen disminuir la contaminació que pot generar aquest augment poblacional, en matèria de ciutats i comunitats sostenibles, producció i consum responsable o acció pel clima, entre altres.

Entre les mesures es fomenta l’ús d’automòbils, camions i autobusos eficients o zero emissions, introduir combustible ultra baix en sofre o convidar als fabricants a proporcionar tecnologies netes.

Concorde a l’acord mundial i amb l’objectiu de definir una estratègia i tractar iniciatives d’actualitat, i camps on s’està treballant per a reduir contaminants, el passat 13 de febrer, la Universitat Politècnica de València presentava en les #jornadasupv la VII edició, destinada al col·loqui d’experts i expertes en el desenvolupament de Smart Cities.

La jornada va estar fragmentada en diferents fites sobre els quals es van aportar idees interessants per a abordar l’estratègia idònia sobre la incorporació de sistemes integrats que permeten la càrrega elèctrica dels cotxes particulars i de serveis públics o aspectes del car sharing, que podrien millorar la mobilitat sostenible i la propulsió d’energies més netes.

Es va poder debatre també sobre la qualitat de vida a les ciutats, o la compra pública d’Innovació, així com conéixer les postures dels experts i expertes en Smart City en relació a la co-creació per a la definició d’estratègies de canvi o la connectivitat segura.

En definitiva, vam poder conéixer alguns dels projectes pel que s’aposta de cara a contribuir en la disminució de la taxa d’emissions; projectes d’eficiència energètica i renovable, transport i tecnologia i innovació.

2020-02-17

Programa de l’esdeveniment: VII Jornades sobre ciutats segures, sostenibles i intel·ligents. 13 Febrer UPV

Participaren en la jornada: Pavapark Movilidad Inteligente y sostenible, Acciona Mobility, Indertec de Globaltech Strategies, Alai Secure, Nedgia del Grupo Naturgy, Andersen Tx & Legal, Orange, Ática, Obremo, Barrio La Pinada, Power Electronics, Etra, Schneider electric, Grupo Gimeno, Grupo Typsa, Grupo Valseco, T-Systems, Iberdrola y Uponor.

Organitza Universitat Politécnica de València, Ajuntament de València, SmartCities Think Tank, Diputació de València y Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

El format triat per a abordar els aspectes que defineixen el full de ruta a traçar per a l’evolució de les ciutats; afrontant els desafiaments que suposen millorar els serveis de mobilitat o energia, de manera segura i sostenible, va ser el debat d’experts i expertes en diferents taules redones. En elles, vam poder escoltar els diferents punts de vista en aspectes com la transició cap a una mobilitat sostenible, la connectivitat, la qualitat de vida en edificis i ciutats, i l’energia sostenible.

Imatges cedides per Carolina Gil

Galeria d’imatges de l’esdeveniment:

Solucions per a Ciutats Intel·ligents